Отговори на често задавани въпроси

Вземи пари сега

Параметри на кредит 'Credissimo плюс'

'Credissimo плюс' е бърз кредит на Кредисимо. Стойността му може да варира между 200 и 2 500 лева. Изплаща се на месечни вноски от 3 до 24 месеца. Срокът и размерът им се определят спрямо възможностите и нуждите на клиента.

Месечните вноски и лихвата зависят от доходите и кредитната история. Те се определят индивидуално за всеки потребител. За редовните и коректни клиенти на Кредисимо има различни преференции, отстъпки и бонуси.

Заемът може да бъде изплатен на вноски за минимален срок от 3 до максимален срок 24 месеца.

*В зависимост от сумата, минималният и максималният срок могат да се различават.

Да, всичко става с няколко клика. Попълването на заявлението за кредит, изпращането му, а след това и подписването на договора с Кредисимо са изцяло онлайн. Няма такси и не е нужно да посещаваш офис. Получаването на сумата става веднага, след като бъдеш одобрен.

Изпращане на заявление за кредит

Услугите на Credissimo са достъпни от всяко място в страната. За да подадеш онлайн заявление е нужно само да имаш интернет. Можеш да заявиш заем и по телефоната, ако нямаш интернет, а само покритие от мобилен оператор. Парите си получаваш до минути по банкова сметка или в брой на каса на FastPay или EasyPay.

Заявлението за кредит може да бъде подадено във всеки един момент, иначе казано денонощно, всеки ден от седмицата. Одобрението за кредит става в работното време на Credissimo, което е както следва:

Понеделник - Петък: от 08:00 до 20:00 часа
Събота: от 10:00 до 18:00 часа
Неделя: от 10:00 до 17:00 часа

НЯМА ПОЧИВНИ ДНИ!

Когато подадеш заявлението си за заем извън работното ни време, то ще бъде разгледано на следващия ден.

Няма никакви такси, подаването на заявление е абсолютно безплатно.

Условията са само две:

 • Да имаш навършено пълнолетие;
 • Да притежаваш валидна лична карта;

Да, при подаването на твоето заявление за кредит е задължително да посочиш лице за контакт, което може да бъде твой приятел, колега, роднина или когото избереш. Необходимите условия са лицето да бъде пълнолетно и да има собствен мобилен номер.

Важно: Лицето за контакт, което посочваш, не е поръчител!

 • Онлайн
 • Попълваш кратката форма за заявление на сайта ни или през мобилното приложение за Android / iOs. Всичко се случва безплатно и изцяло онлайн.

 • По телефона
 • Можеш да позвъниш на тел. 0700 12 0 12 (на цената на един градски разговор) или тел. *5555 (на цена според тарифния план, без оскъпяване за всички мобилни оператори) и да заявиш желаната сума, а наш кредитен консултант ще попълни заявлението ти вместо теб.

 1. Първо трябва да избереш желаната от теб сума и срокът за погасяването й.
 2. Втората стъпка е да попълниш онлайн формата за заявление, която ще намериш на сайта или в приложението на Кредисимо.
 3. До 7 минути ще получиш отговор, дали си одобрен за кредита.
 4. След одобрение получаваш парите веднага по предпочетения от теб начин - по банков път или в брой на каса на FastPay или EasyPay

Ако си избрал опцията „гарантирано до минути“, 7 минути след подаването на заявлението ти, ние ще ти отговорим по телефон или email. Заявленията от лоялни клиенти се разглеждат приоритетно и одобрението се случва още по-бързо.

Когато избереш тази опция, ще получиш парите си веднага. Избирайки „Гарантирано до минути“ твоят кредит ще бъде гарантиран от друга компания, наречена Поръчител.

Ако не желаеш да получиш гаранция от друга компания, ние трябва да направим редица подробни проверки. Те съдържат анализ на кредитната история, посещение на домашен адрес и адрес на работодател, провеждане на интервю с теб, както и с твои близки. Освен това ще ни бъде необходим набор от документи, включително:

 • документ, доказващ постоянен трудов договор;
 • документ за удостоверение на чисто кредитно досие;
 • документ за размера на месечния доход за последната половин година;
 • документ, удостоверяващ непрекъснат здравноосигурителен статус през последната една година;
 • служебен телефон и лице за контакт;
 • удостоверение за постоянен адрес;

За да направим тези проверки, са ни нужни до 14 дни. Когато кредитът ти трябва по-бързо, препоръчваме опцията „Гарантирано до минути“, с която можеш да получиш парите си веднага.

При избирането на тази опция се изисква гаранция от лицензирана банка в България. За целта трябва да бъде сключен договор за гаранция между теб, предпочетената банка и Credissimo. Гаранцията е за сумата на цялото задължение по кредита. Credissimo не се ангажира с намиране на банка. Целият процес отнема до 10 дни.

Подписване на договор за кредит 'Credissimo плюс'

В чл. 11 на Закона за потребителския кредит строго е регламентирано какво трябва да съдържа договорът за потребителски кредит. Договорите на Credissimo са изцяло съобразени с нормативната база. Препоръчваме ти, при подписване, внимателно да прочетеш условията по договора си.

Подписваш договора си онлайн, след одобрение. Няма такси и не е необходимо да ходиш до офис.

Важно! С изпращането на заявление за кредит, ти се съгласяваш с ОУ за предоставяне на кредит, но това не те обвърва по никакъв начин с договор.

Личните ти данни са защитени на 100%. Кредисимо АД е администратор на лични данни, вписан в регистъра на aдминистраторите на лични данни под № 0039198. ВИЖ УДОСТОВЕРЕНИЕ
С цел сигурно предаване на конфиденциална информация в интернет, използваме SSL сертификат и най-съвременна технология за криптиране на данни.

Можеш да се откажеш от сключен договор за кредит в срок от 14 дни от датата на сключване на договора за кредит или от датата, на която си получил условията на договора за кредит и законоустановената договорна информация (в случаите, когато тази дата е след датата на сключване на договора за кредит) като ни изпратиш в писмен вид уведомлението си за отказ (по-долу може да изтеглиш образец) на електронен адрес contacts@credissimo.bg или на адрес: гр. София 1463, бул. „Витоша“ 146А, Бизнес център „България“). При отказ от договора за кредит, дължиш на „Кредисимо“ АД цената на действително предоставените финансови услуги по Договора: получената главница по кредита, както и цената за използването на финансовата услуга до деня на отказа. Дължимите суми следва да бъдат заплатени на „Кредисимо“ АД в срок до 30 дни от отказа. В противен случай действието на отказа отпада с обратна сила. Изтегли образец

Получаване на парите и погасяване на вноските

След като одобрим заявката ти, получаваш парите си на момента на каса на FastPay или EasyPay или по банков път. При банков превод сумата се превежда до минути, ако сметката ти е в някоя от банките: Първа инвестиционна банка, OББ, УниКредит Булбанк, Пощенска банка, ДСК. Ако предоставиш сметка от друга банка, преводът може да отнеме повече време.

Можеш да върнеш заем или да платиш вноски по кредит по най-удобен за теб начин:

При възникване на затруднения с плащане на месечна вноска по твоя кредит, свържи се с нас. Служител на Credissimo ще ти даде най-добрия съвет за справяне с проблема.

При предсрочно погасяване не се начисляват никакви допълнителни такси или комисионни.

 • Можеш да зададеш въпроса си в чат формата, която ще откриеш в долния десен ъгъл на сайта на credissimo.
 • Можеш да се обадиш на на тел. 0700 12 0 12 (на цената на един градски разговор) или тел. *5555 (на цена според тарифния план, без оскъпяване за всички мобилни оператори)
 • Можеш да ни изпратиш въпросите си на email contacts@credissimoplus.bg

Промоции и лоялни програми

На първо място ще бъдеш обслужен с предимство и можеш да получиш моментално одобрение. Освен това периодично ще получаваш ексклузивни бонуси и отстъпки и ще участваш в томболи сред клиентите на Кредисимо. И не на последно място ще получаваш първи достъп до новите ни услуги и нововъведения.

Можеш да се възползваш от опцията ни за рефинансиране. Тя е валидна за всички клиенти, които си погасяват вноските редовно и в срок.

Други

Ако не искаш да получаваш вече рекламни съобщения от нас, пиши ни на contacts@credissimoplus.bg